Vår historia

Från teori till verklighet

Fröet till idén som idag vuxit till att bli Drömuppdraget såddes hos två killar, Simon och Emil, under sina studier på Blekinge Tekniska Högskola. I fem lärorika år matades de med mängder av kunskap och spännande projekt, men en återkommande känsla var en fundering kring hur det skulle vara att applicera lärdomarna i verkligheten. Hur såg egentligen den framtida arbetsplatsen ut? 

Med god koll på den akademiska biten ville de hitta ett sätt att träffa företag och befästa sina kunskaper i verklig arbetslivserfarenhet. Många studenter arbetade extra vid sidan av sina studier men det var sällan arbetsuppgifterna hade någon koppling till deras studier. 

Vid kontakt med företag ute i länet upplevdes återkommande en liknande frustration i avsaknaden av kontakt med studenter. Efter examen flyttar majoriteten av våra studenter till storstäder medan mindre orter tacklas med en ökad resursbrist.

Som ett resultat av alla intryck gick företaget, våren 2018, med i Blekinge Business Incubator för att förverkliga det initiativ som ska eliminera klyftan mellan högskola och näringsliv. Blekinge får äran att vara först och utforma nätverkets framtid! 

Kontakta oss!

 

Email: hej@dromuppdraget.se

Adress: Campus Gräsvik 2

 

©Drömuppdraget 2020

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • Linkedin Social Ikon
Tillbaka upp!