facebook tracking

Det var en gång...

Fröet till idén som idag vuxit till att bli Drömuppdraget såddes hos två studenter, Simon och Emil, under sina studier på Blekinge Tekniska Högskola. I fem lärorika år matades de med mängder av kunskap och spännande projekt men en återkommande känsla var ovissheten kring hur det skulle vara att applicera lärdomarna i verkligheten. Hur såg egentligen den framtida arbetsplatsen ut? 

Med god koll på den akademiska biten ville de hitta ett sätt att träffa företag och befästa sina kunskaper i verklig arbetslivserfarenhet. Många studenter arbetade extra vid sidan av sina studier men det var sällan arbetsuppgifterna hade någon koppling till deras studier. 

Vid kontakt med företag ute i länet upplevdes återkommande en liknande frustration i avsaknaden av kontakt med studenter. Efter examen flyttar majoriteten av våra studenter till storstäder medan mindre orter tacklas med en ökad resursbrist.

Som ett resultat av alla intryck gick man, våren 2018, med i Blekinge Business Incubator för att förverkliga det initiativ som ska eliminera klyftan mellan högskola och näringsliv. Sedan dess har visionen blivit verklighet och prisats så väg lokalt som nationellt. Drömuppdraget utsågs som ett av Sveriges mest spännande unga företag 2020. Mest stolta är man dock över alla studenter och företag som fått hjälp att hitta varandra genom ett Drömuppdrag.

Länsvinnare Blekinge - SKAPA, Talang för unga innovatörer 2019
Tilldelade finansiering från Vinnova, Innovativa Startups - steg 1, Hösten 2019
Företagarna och Almi listade Drömuppdraget som ett av Sveriges mest spännande unga företag 2020

Schysst och personligt

Vi hjälper högskolestudenter och nyexaminerade på väg till sina drömjobb.

Med en ambitionsdriven och fördomsfri process matchar vi engagerade talanger med schyssta bolag som satsar på jämställdhet, hållbarhet och bra arbetsmiljö. Vårt mål är att bidra till en arbetsmarknad där ung kompetens och drivkraft skapar tillväxt som gynnar både individ, företag och samhälle.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor